Į ją atvyko studentai iš įvairių Lietuvos miestų, o tiems, kurie negalėjo atvykti, buvo sudaryta galimybė prisijungti ir pristatyti savo pranešimus nuotoliniu būdu. Iš viso joje buvo skaitomi 74 pranešimai, gvildenamos plataus spektro problemos, iššūkiai ir perspektyvos teisės, tarptautinio verslo ir komunikacijos, socialinio darbo, verslo ir vadybos, pedagogikos, finansų ir apskaitos srityse, t.y. visose kolegijoje vykdomose studijų programose bei kryptyse.
Konferencijos atidarymo metu sveikinimo žodį dalyviams tarė Marijampolės kolegijos direktorė Alė Murauskienė, kuri dėkojo susirinkusiems dėstytojams bei studentams, kuriuos vienija viena idėja – mokslinė veikla, noras ugdytis mokslines kompetencijas – kas ir yra šios konferencijos pagrindas. Tuo pačiu pasidžiaugė, kad yra pranešimų ir Mediacijos srityje, į kurią dar tik priimsime studentus nuo šių metų, o jau egzistuoja parengti moksliniai darbai. Tai reiškia, kad kolegija žengia koja kojon su visuomenėje esančiomis problemomis ir atliepia regiono specialistų poreikį.
Po sveikinimo kalbų prasidėjo plenarinis posėdis, kurio metu buvo skaitomi 9 pranešimai. Po trumpos pertraukos, visi konferencijos dalyviai pasiskirstė į 7 darbo grupes, kurios buvo suskirstytos pagal tematikas: Tarptautinis verslas ir komunikacija (anglų/lietuvių k.), Teisės vaidmuo valstybės plėtotėje, Verslo ir vadybos aktualijos, tendencijos bei inovacijos, Vaikystės pedagogo darbo aktualijos, Socialinio darbo iššūkiai ir perspektyvos I ir II, Finansų ir apskaitos valdymas globalių pokyčių aplinkoje. Tokiu būdu sudaryta galimybė kiekvienam pasirinkti aktualią temą ir dalintis mintimis su bendraminčiais tiek lietuvių, tiek anglų kalbomis.
Marijampolės kolegijos tikslas – parengti studentą ne tik su tvirtomis profesinėmis žiniomis, bet ir išugdyti gebėjimus vykdyti tyriminę veiklą, atrasti problematikas ir teikti pastebėjimus. Dėl to džiaugiamės galėdami savo, visos Lietuvos bei tarptautiniams studentams, studijuojantiems aukštojoje mokykloje, suteikti galimybę pirminius mokslinių tyrimų gebėjimus ugdytis kolegijoje organizuojamose studentų konferencijose, skatinti rengti mokslinius darbus, lavinti analitinį mąstymą, gebėti vesti konstruktyvias diskusijas, ieškoti inovatyvių idėjų, įgusti taikyti metodologinius nurodymus bei stiprinti savo turimas kompetencijas pasirinktoje studijų kryptyje.

Marijampolės kolegijos informacija