Marijampolės kolegija kartu su socialiniais partneriais: Marijampolės socialinės pagalbos centru ir RTU Liepaja Akademija, organizavo tarptautinę mokslinę-praktinę konferenciją „SOCIALINĖ ĮTRAUKTIS: NUO INSTITUCIJOS LINK BENDRUOMENĖS“, kurios tikslas – atkreipti dėmesį į socialines problemas ir jų sprendimo būdus, socialinio darbo institucijų stiprinimą bei socialinių paslaugų gavėjams reikiamos pagalbos suteikimo svarbą.
Konferencijos metu pranešimus skaitė vienuolika Lietuvos, Latvijos ir Lenkijos socialinių paslaugų specialistų, kurių klausėsi virš 200 dalyvių. Jie diskutavo aktualiomis temomis, kurios apėmė įvairias negalias, socialinių paslaugų iššūkius, socialinio darbuotojo kompetencijas, sunkumų patirinčių šeimų išgyvenimus ir kitas socialines problemas.
Džiaugiamės šios konferencijos aktualumu ir svarba bei didžiuojamės, kad aukštojoje mokykloje rengiame šios empatiškumo ir vidinės stiprybės reikalaujančios profesijos specialistus – socialinius darbuotojus.
Dėkojame konferencijos organizatoriams, dalyviams, o ypač pranešėjams, kurie pasidalino savo patirtimi ir leido iš arčiau pažinti socialinio darbo kasdienybę, kurioje gausu nelengvų iššūkių ir daug atiduodamos širdies kitam.

Marijampolės kolegijos informacija