„Marijampolė visą laiką Lietuvai bus svarbus transporto mazgas“, – taip teigia buvęs susisiekimo ministras, dabar regiono plėtros tarybos pirmininkas Algis Žvaliauskas. Pasak jo, Marijampolės kolegijos vadovybės iniciatyva ruošti Vežimo kelių transportu technologijos specialistus, kurių ateityje šiame regione tikrai reikės, yra labai sveikintina. „Tokie projektai, kaip „Rail Baltica“ ir Marijampolės laisvoji ekonominė zona, sąlygos naujų darbo vietų atsiradimą. Atsižvelgiant į tai, kad šiuolaikinis transporto verslas yra glaudžiai susijęs su beveik visomis verslo rūšimis, svarbu užtikrinti, jog į jį įsilietų daugiau kvalifikuotų jaunų specialistų. Pageidautina, kad jie turėtų išsilavinimą, įgalinantį dirbti pervežimo įmonėse, naudojančiose įvairias transporto rūšis. Kombinuotas krovinių pervežimas yra šio verslo ateitis“, - sakė A. Žvaliauskas.

Vežimo kelių transportu technologijos programos Marijampolės kolegijoje vadovas Rimvydas Šoblinskas teigia, kad šiais laikais žmonės dažnai painioja universiteto ir kolegijos paskirtį. „Universitetų tikslas yra ruošti mokslininkus, dirbančius laboratorijose, rašančius vadovėlius, kuriančius ateities technologijas, o kolegijų – specialistus-praktikus, kurie taikytų dabartines ir sugebėtų įsisavinti ateinančias naujas technologijas“, - sakė R. Šoblinskas.

Pasak jo, studijuodamas Vežimo kelių transportu technologijos programą, studentas įgys vadybos žinių, susipažins su pervežimų specifika, išmanys transporto techniką. Be to, po koleginių studijų absolventas visada gali padaryti pertrauką, padirbėti kokioje nors įmonėje ir pasvarstyti, ar jam užtenka neuniversitetinio išsilavinimo, o gal jis nori tęsti studijas toliau. „Dirbdami logistikos centruose, paprasti darbininkai galės neakivaizdžiai studijuoti kolegijoje, o po studijų  toje pačioje srityje siekti karjeros. Svarbu ir tai, kad šios studijų programos paskaitas ves savo sričių profesionalai, gebantys duoti realių pavyzdžių iš savo patirties“, - teigė Marijampolės kolegijos lektorius. Vežimo kelių transporto technologija yra specialybė, pagal kurią bus galima dirbti ne tik kelių transporto ir logistikos įmonėse, bet ir geležinkelyje.

Informacija apie stojimus: tel. nr. 8-343-98880, el. paštu  priemimas@mkolegija.lt.

Marijampolės kolegijos informacija