Jau rytoj Lietuvos žvaigždės dalinsis savo pramintais takais, iššūkiais, patirtimis ir žiniomis renginyje susirinkusiam jaunimui iš visos šalies.

Šiemet prie Vibelift festivalio organizavimo jungiasi ir Kazimiero Simonavičiaus universitetas, kuris pagrindinėje renginio scenoje pristatys diskusiją su jaunaisiais talentais ,,Kazimieras Simonavičius išrado raketą. Ką išrasi tu?”, kurią ves KSU rektorė doc. dr. Austė Kiškienė ir KSU Verslo inovacijų mokyklos vadovė Deimantė Žilinskienė.

Kaip teigia, KSU atstovės, prieš 400 metų Kazimieras Simonavičius išrado raketą, o šiandien Elonas Muskas su savo komanda sėkmingai kuria raketą, skraidinsiančią žmones į Marsą. Tai parodo, kad nesvarbu, kur tu gyveni - svarbiausia yra noras siekti daugiau, puoselėti savo talentus bei svajones, padedančias sukurti tą savo „raketą“, varančią tik pirmyn. Tokia yra ir Kazimiero Simonavičiaus universiteto misija – sukurti studijų erdvę, kurioje jaunas žmogus galėtų siekti daugiau, patenkinant savo žingeidumą ir sustiprinant jį praktiniais įgūdžiais.

Diskusijos dalyviai – jaunieji Lietuvos talentai: Fausta Šukytė – konkurso „Lietuvos talentai“ II vietos laimėtoja, tarptautinių konkursų prizininkė ir laureatė.  Fausta taip pat yra renginių vedėja, teisėja bei gimusi tą pačią dieną kaip ir Vladimiras Zelenskis, todėl yra labai ištverminga ir kovotoja; Riana Žiogaitė – dalyvavo dviejuose TV projektuose: „Tėtis namuose“ ir „Du balsai viena širdis“;  Rokas Mizeikis jauniausias grupės „Metallica“ Lietuvos fanų klubo narys, vaidinęs TV seriale „Laisvės kaina. Partizanai“, filmuose „Drugelio širdis“, „Nothing to Laught About“, taip pat TV projektų „Lietuvos talentai”, „Dainuok su manimi” dalyvis), renginių ir TV laidų vedėjas; Džiugas Joneikis, iškovojęs “Lietuvos balsas. Vaikai” nugalėtojo titulą, jaunasis atlikėjas, jau spėjo užkariauti klausytojų širdis savo meniškumu, jautrumu ir lyriškumu.

KSU pristatomos diskusijos „Vibelift” festivalyje dalyviai yra pelnę ne vieną apdovanojimą ir sulaukę pripažininimo ne tik Lietuvoje, bet ir už jos ribų, meno, muzikos, aktorystės srityse. Jie pasidalins ne tik savo sėkmės istorijomis, bet ir atsakys į klausimus apie savo vizijas, galbūt net ir peržengiančios Lietuvos ir net laikmečio ribas.

BŪK DAUGIAU! – taip skamba šių metų festivalio šūkis. 2022 metų „Vibelift“ kviečia susitikti ir išgirsti įkvepiančių pranešimų bei patirti, kaip jauno žmogaus svajonės gali virsti realybe ir ko reikia, kad jos realizuotųsi. Festivalyje susirinkusios garsiausios Lietuvos žvaigždės, menininkai, verslininkai, sportininkai, nuomonės formuotojai ir edukatoriai kalba apie esminius gyvenimo klausimus: santarvę ir vienybę, pasirinkimo laisvę ir laisvą valią, ryžtą ir savidiscipliną, poreikius ir jų subalansavimą, emocijas bei jų valdymą.

„Mūsų misija – gerais ir įdomiais pavyzdžiais parodyti jaunimui, kaip atskleisti savo potencialą ir pasiekti savo tikslų. Pavyzdžiai dažniausiai būna žinomų žmonių, kurie gali įkvėpti jauną asmenį norui siekti daugiau ir nebijoti klysti. Būtent todėl mes rodome ne tik pasiekimų, bet ir klaidų kelią. Jie abudu eina greta vienas šalia kito, bet kurio žmogaus gyvenime“, – pasakoja festivalio pradininkė Gabija Skučaitė. SMK kanclerė pabrėžia, kad jaunieji kūrėjai turėtų suprasti tai, kad net ir sėkmingi žinomi žmonės turėjo praeiti įvairiais patyrimais ir iššūkiais grįstą kelią.

2019 VIBELIFT aftermovie: https://youtu.be/xBnYTe2IOH0