Tarptautinio verslo studijos – mąstantiems apie ateitį

Mąstantiems apie tai, ar verta studijuoti tarptautinį verslą, galima pateikti šiuos argumentus. Visų pirma, verslas yra visuomenės ekonominio augimo garantas, be kurio nesivysto ekonomika, nekuriama pridėtinė vertė. Versle sukuriama didžiausia ekonominė nauda, čia geriausios karjeros galimybės, didesni atlyginimai. Žinoma, verslas susijęs su rizika, aktyvumu, konkurencija, tad verslo studijos skirtos tiems, kurie yra ryžtingi, siekia ambicingų tikslų, nebijo rizikuoti. Tiems, kurie nori laimėti ir išbandyti save įveikdami vis naujus iššūkius.

Antra, verslas šiame amžiuje tampa globalus, o rinkos – atviros. Tai suteikia verslo įmonėms unikalias galimybes bendradarbiauti ir konkuruoti tarptautiniu mastu. Na o verslo specialistams tampa būtinos tarptautinio verslo žinios, tarpkultūrinio bendravimo gebėjimai. Būtent į tokių specialistų, siekiančių karjeros tarptautinio lygio versle, parengimą orientuota jau ketverius metus Socialinių mokslų kolegijoje vykdoma jungtinio laipsnio studijų programa “Tarptautinis verslas”.

 

Studijuoti tarptautinėje aplinkoje – tai proga plėsti savo kultūrinį akiratį ir gilinti kalbinius įgūdžius

 

SMK tarptautinį verslą studijuoja studentai iš įvairių pasaulio šalių – Azerbaidžano, Gruzijos, Indijos, Nigerijos, Portugalijos ir kitų. Lietuviai studentai, mokydamiesi tokioje tarptautinėje aplinkoje, puikiai pagerina savo kalbinius įgūdžius, pažįsta kitų šalių kultūras, tampa tolerantiškesni. SMK tarptautinė bendruomenė turi savo tradicijas, nuolat organizuojamos šventės, vakaronės, išvykos, o lietuviai studentai savanoriauja kaip mentoriai užsieniečiams. Tokia aplinka skatina draugystę, kuria tvirtus bendruomeniškumo saitus.

 

Jungtinio laipsnio studijos – tai galimybė įgyti kelių aukštųjų mokyklų diplomus vienerių studijų metu

Nors Lietuvoje dar mažai žinoma apie jungtinio laipsnio studijas, ateityje jos turėtų tapti pagrindiniu aukštojo mokslo prioritetu. Jungtinio laipsnio studijų programa – tai kelių užsienio institucijų kartu parengta, pilnai suderinta ir kartu vykdoma programa, kurios metu studentai dalį studijų periodo turi praleisti užsienio partnerio institucijoje. Sėkmingai baigę studijas, studentai įgyją kelių aukštųjų mokyklų diplomus.

Socialinių mokslų kolegija siūlo studijuoti Tarptautinio verslo studijų programą, kuri įgyvendinama kartu su Portugalijos Braganca Politechnikos institutu.

Pageidaujantys studijuoti pagal šią programą prašymą ir dokumentus gali pateikti per LAMA BPO arba pristatyti į kolegiją tiesiogiai. 

Daugiau informacijos: www.smk.lt