Per dvi dienas trukusius verslumo mokymus Socialinių mokslų kolegija kartu su Vilniaus ir Klaipėdos mokytojais ir moksleiviais diskutavo, kaip skatinti jaunimo verslumą Lietuvoje, kaip sujungti jaunimą ir verslą, suteikti jaunimui pasitikėjimo siekti užsibrėžtų gyvenimo tikslų, pažadinti savyje slypinčią verslią asmenybę. 100 mokytojų ir mokinių buvo supažindinti su verslumo rekomendacijomis bendrojo ugdymo įstaigoms, kurias pristatė SMK direktorė Gabija Skučaitė.

 

Vilniuje mokymus vedė koncerno „MG Baltic“ viceprezidentas Artūras Listavičius, asociacijos „Jaunimo verslo klubas“ valdybos seniūnas Evaldas Damanauskas, VšĮ Nacionalinės moksleivių akademijos (NMA) ambasadorė Lina Danienė, UAB „Visatos energija“ direktorius Darius Šeikis ir  praktikė Jūratė Marcinkevičiūtė.

 

Klaipėdoje mokymuose savo verslumo patirtimi, teorinėmis bei praktinėmis žiniomis bei gyvenimo pamokomis dalinosi UAB „MAX Coffee“ direktorius Audrius Statkevičius, Manager.LT akademijos vadovė Jolanta Mileškienė, S.Jokužio leidyklos – spaustuvės vykdančioji direktorė Vaiva Jokužienė, UAB „Mars Lietuva“ gamybos projektų specialistas Mindaugas Rupšys, „HUB Klaipėda“ įkūrėjas Justas Malinauskas ir SMK partneris, „De plannenmakers“ įkūrėjas ir savininkas Ritske Jan Merkus iš Olandijos.

 

Skatinti verslumą Lietuvoje, bendrojo ugdymo įstaigose – būtina! Ugdykime ateities lyderius versliai Lietuvai!

 

Mokymai organizuojami įgyvendinant SMK projektą „Verslumo ugdymo metodų kūrimas ir diegimas Lietuvos mokyklose“ pagal 2007-2013 m. Žmogiškųjų išteklių plėtros veiksmų programos 2 prioriteto „Mokymasis visą gyvenimą“ VP1-2.2-ŠMM-05-K priemonę „Kalbų mokymo, verslumo ugdymo ir inovatyvių švietimo metodų kūrimas ir diegimas“.