2013 m. gegužės 16 d., Vilnius. Pavasarį TTVAM tradiciškai vyksta TTVAM Studentų atstovybės organizuojamas renginys „KIRVIAI 2O13“. Jų metu studentų vardu TTVAM dėstytojams išdalinamos nominacijos. TTVAM bendruomenei skirtai šventei Studentų atstovybė kasmet parengia po spektaklį. Šįmet tai buvo pasirodymas paremtas Kazio Borutos “Baltaragio malūnas” motyvais.

Komandinis darbas

„Kirvių“ renginys - savotiškas TTAVM Studentų atstovybės komandinio darbo, kūrybingumo išbandymas, nes reikia ne tik išrinkti temą, bet ir apgalvoti ar pavyks ją kokybiškai išpildyti, parašyti scenarijų, pagaminti dekoracijas, kostiumus, o svarbiausias uždavinys - nustebinti auditoriją ir pasirodyti geriau nei pernai.

„Labai svarbi darbo dalis norint, kad kasmet šis renginys būtų vis stipresnis visomis prasmėmis, yra komandos tęstinumas. Taip pat svarbu, kad kasmet komandą papildytų nauji nariai, tuomet „senieji“ galėtų pasidalinti su jais savo jau turima patirtimi ir tradicijomis“, - teigia TTVAM Studentų atstovybės narė Kotryna Rudytė.

Paskutinė naktis

Kaip ir kiekvienais metais TTVAM studentai pasižada, kad generuoti „Kirvių“ idėjas ir jas įgyvendinti pradės jau po pirmos sesijos, tik prasidėjus naujam semestrui, tačiau pavasarį Studentų atstovybę užgriūna ir kiti neatidėliotini darbai, tad kartais tenka repetuoti ir paskutinę naktį.

„Priešpaskutinę dieną vis dar neturėjome muzikinės renginio dalies, tačiau nepalūžome, ieškojome sprendimų.  Kreipėmės net į Povilą Meškėlą, jis mums pasiūlė kreiptis į miuziklo “Velnio nuotaka” prodiuserę. Ir  nors ji mums pagalbos suteikti negalėjo, tačiau pagyrė už tokį begalinį ryžtą ir nutrūktgalviškumą. Tai buvo labai didelis spyris mums pasitempti“, - pasakojo Kotryna.

Tie, kurie tą vakarą atėjo į renginį,  galėjo įsitikinti  TTVAM Studentų atstovybės komandos ir visų tų, kurie prisidėjo organizuojant renginį, tvirtumu ir kūrybiškumu. Svarbiausias uždavinys - nustebinti auditoriją ir pasirodyti geriau nei pernai – įgyvendintas!