Moksleivius ypač domina, kaip atrodo realus darbas, baigus tam tikros studijų programos studijas, su kokiais iššūkiais susiduria specialistai, kokių asmeninių savybių reikalauja profesija. Ir žinoma, kaip lyderiai rinkosi savo profesiją, kuo vadovavosi.

Kauno technologijos universiteto jaunieji savo srities specialistai moksleiviams pristatys šiuo metu didelio populiarumo sulaukiančias medijų filosofijos, informatikos inžinerijos, aprangos mados inžinerijos, pastatų inžinerinių sistemų studijų programas.

KTU lyderiai laukia būsimų lyderių

Pirmasis susitikimas kovo 13 d. moksleiviams mūsų Universitete – apie medijas. Juk dabartiniu metu visuomenei ypač svarbus žiniasklaidos, apimančios ir socialinius tinklus, ir internetą, ir spaudą, ir televiziją, ir radiją, vaidmuo. Kita vertus, medijos plačiąja prasme apima įvairiopą būdą perduoti ir laikyti informaciją, tad įtraukia ir meninės išraiškos priemones.

Medijų filosofijos studentai interaktyviai per animaciją bei žaidimus atskleis visai kitą požiūrį i filosofijos mokslą ir paaiškins medijų mokslo reikšmę bei svarbą siekiant būti inovatyviems, kūrybiškiems. Pristatyme dalyvaus KTU Kultūros projektų centro vadovas, verslininkas Artūras Pitkauskas.

Antrajame susitikime kovo 20 d. moksleivių lauks beribės informatikos inžinerijos galimybės. Niekas nesuabejos, kad informacinės technologijos šiuo metu valdo visą pasaulį.

Jaunieji kūrėjai pademonstruos naujausią kūrinį – išmaniosios skaitmeninės mažamečio vaiko auklės sistemos prototipą, kuris praėjusių metų žiemą naujų verslų kūrimo renginyje laimėjo piniginį prizą. Pasak kūrėjų komandos vadovo doc.  J. Toldino, sistema yra unikali, nes atpažįsta vaiko emocijas ir siunčia signalus į pasirinktą įrenginį, pavyzdžiui, mobilųjį telefoną. Ir tai tik vienas iš daugelio informatikos inžinerijos studijų programų studentų darbų. Jie kalba patys už save ir rodo, kad Universitete įgytos žinios, bendraminčiai ir entuziazmas atveria visas ateities duris.

Trečiasis susitikimas kovo 21 d. skirtas diskusiniam pokalbiui, kaip rasti savo vietą kūrybiškame mados pasaulyje. Aktyviam pokalbiui kvies šiuo metu jau garsūs mados kūrėjai KTU dėstytojas, mokslininkas, mados namų savininkas Kęstutis Lekeckas ir jo mokinė, aprangos mados inžinerijos studijų programos magistrantė, jau sukūrusi ne vieną kolekciją Olesia Les.

Moksleiviai, bendraudami su šiomis asmenybėmis, sužinos, kaip kiekvienas iš jų rado savo individualų kelią ir derina kelias veiklas: Kęstutis ne tik aktyviai kuria madų kolekcijas, bet rengia ir mokslinį darbą, gilinasi į medžiagų technologijas. Nuo pat projekto pradžios dizaineris rengia Kaunui atstovaujančius dalyvius televizijos laidoje „Chorų karai“.

Olesia turi neįkainojamos praktikos patirties Londone, tarptautiniuose madų pristatymo renginiuose. Tai ją pastūmėjo kurti iš kartą jau dėvėtos aprangos. Be to, Olesia savo kūrybiškumą panaudoja fotografijose, televiziniuose projektuose.

Ketvirtasis susitikimas kovo 25 d. įtrauks moksleivius į erdves, kurių mes paprastai nepastebime. KTU Statybos ir architektūros fakulteto lektorius Karolis Banionis ir pastatų inžinerinių sistemų studijų programos studentai moksleiviams demonstruos, kaip statomos užtvankos, kaip galima valdyti vandenį, atskleis pastatų šildymo ir vėdinimo ypatybes. Tai bus galima vaizdžiai pamatyti Geoinžinerijos ir kitose laboratorijose. Be to, moksleiviai galės patys matuoti patalpos triukšmo lygį.  Taigi susitikimas su šios studijų programos specialistais paskatins toliau įgyvendinti fantastiškais tik nežinantiesiems atrodančius projektus.

KTU pristatymas moksleiviams

Kovo 13 d. 15 val. KTU Humanitarinių mokslų fakultete (Gedimino g. 43, 102 aud.) – medijų filosofija.

Kovo 20 d. 15 val. KTU Elektronikos rūmuose (Studentų g. 50, 101 aud.) – informatikos inžinerija.

Kovo 21 d. 15 val. KTU Dizaino ir technologijų fakultete (Studentų g. 56, 172 aud.) – aprangos mados inžinerija.

Kovo 25 d. 15 val. KTU leidykloje „Technologija“ (Studentų g. 54, 213 aud.) – pastatų inžinerinės sistemos.

 

Rinkodaros ir komunikacijos departamento inf.