Estijoje vykusiose lenktynėse dalyvavo net ir tokie žinomi lenktynininkai kaip Dainius Matijošaitis.
 
Pirmas „Autoplius.lt Fast Lap“ lenktynių etapas vyko Lietuvoje, „Nemuno žiedo“ trasoje. Tomas papasakojo, kad Kaune jis buvo tik žiūrovas, tačiau lenktynių dvasia buvo tokia stipri, kad Šiaulių valstybinės kolegijos dėstytojas nusprendė ir pats lenktyniauti. Pirmasis jo startas – Estijos Pernu mieste vykusiose varžybose (II „Autoplius.lt Fast Lap“ lenktynių etape). Tarp atvykusių varžytis buvo gausu lietuvių, iš viso trasoje startavo apie 130 dalyvių. Drauge su T. Kalinauskiu į užsienio šalį vyko ir Šiaulių valstybinės kolegijos absolventas Edvinas Buožis, kuris buvo ne tik komandos narys, bet ir rūpinosi automobilio paruošimu važiavimui. TomasKalinauskis su kitais dalyviais rungėsi Street – gatvės klasėje, kurioje galima važiuoti su standartiniais automobiliais, šiek tiek modifikuotais ir pritaikytais lenktyniauti pagal tam tikrus reikalavimus. Automobilį puošė ir Šiaulių valstybinės kolegijos simbolika.
 
 
Pirmoji viešnagės Estijoje diena buvo skirta treniruotėms – jau vien jų metu nuvažiuota apie 200 km. Vyko intensyvus pasiruošimas varžyboms, pereita techninė apžiūra, specialistai tikrino, ar automobilis atitinka visus tam tikrai klasei būtinus reikalavimus.
 
Antroji diena – dar intensyvesnė. Instruktažas dalyviams, motorizuotas paradas, bendros automobilių nuotraukos prisiminimui ir visų lauktas startas. Du važiavimai ir rezultatai. Tomas neslėpė džiaugsmo – rezultatai iš tiesų skatina eiti pirmyn ir tikėtis dar geresnių pasiekimų. Pagerinęs savo asmeninius važiavimo laikus (palyginti su treniruotėmis), Tomas tarp 22 dalyvių užėmė 12 vietą. Bendroje Street klasės įskaitoje tarp 40 dalyvių jam atiteko 22 vieta.
 
 
Apibendrindamas savaitgalio įspūdžius Tomas sakė, kad sportiniu režimu per dvi dienas buvo nuvažiuota apie 300 kilometrų. Maksimalus greitis siekė apie 177 km/val., vidutinis greitis – 120 km/val.
 
Tomas Kalinauskis grįžo iš Estijos sužavėtas renginio organizavimu ir komandos bendruomeniškumu: visi žino savo pareigas, darbus ir yra visuomet pasiruošę vienas kitam padėti.
 
 
„Labai patiko komandos dėmesys vairuotojams, vyksta nuolatinis komandinis bendravimas. Komanda smagi, nuolat jautėme palaikymą, visi kartu ruošėsi ir dalyvavo. O ir trasa buvo labai gera, saugi, puiki asfalto danga“, – kalbėjo Tomas.  
„Tai klubas, kuris vienija bendraminčius iš Radviliškio, Šiaulių ir daugelio kitų Lietuvos rajonų. Ten buriasi skirtingų specialybių žmonės, kai kurie iš jų net su sportu nelabai susiję, tačiau lenktynės mus visus suvienijo“, – emocijomis dalijosi T. Kalinauskis.
 
Lenktynių manija užsikrėtęs dėstytojas sako, kad tai pirmos, bet toli gražu ne paskutinės varžybos, kuriose jis sieks pagerinti savo rezultatus ir pasisemti naujos patirties.
 
Kaip skelbia renginio organizatoriai, tokio pobūdžio varžybų esmė – ne dalyvių lenktyniavimas tarpusavyje, o bandymas pasiekti kuo geresnį asmeninį rato įveikimo laiką. Taigi, kiti renginio dalyviai Tau nėra konkurentai. Kiekvienas važiuoja atsižvelgdamas į savo asmeninius gebėjimus ir patirtį. Lenktynės yra skirtos tiek mėgėjams, tiek profesionalams. Dalyvauti jose galima ir su paprastu automobiliu, skirtu kasdienėms kelionėms į darbą, ir su išskirtinai lenktynių trasai sukurta „bomba“. Šis faktorius lemia ypatingą dalyvių įvairovę ir dovanoja žiūrovams galimybę paganyti akis po gausų ir turtingą automobilių parką kiekvieno etapo metu.