Turizmo ir viešbučių studijų programos trečiakursė Greta Mišuraitė atvira – pirmame kurse ji nebuvo patenkinta pasirinkusi šias studijas. Kodėl? Todėl, kad buvo daug matematikos, o ji merginai nesisekdavo. Studijų metų pradžioje Greta sako nieko nežinojusi apie aukštojoje mokykloje vykdomas veiklas, todėl jai buvo paprasčiausiai neįdomu.

Studijų gyvenimu pašnekovė pradėjo domėtis tik tada, kai įsitraukė į Studentų atstovybės veiklą, atsirado Šiaulių valstybinės kolegijos el. paštas, į kurį keliama visa renginių informacija. Taip ir studijos įdomios pasidarė, ir veiklos atsirado. Antrame kurse Greta pradėjo dalyvauti DOFE programoje. Šia veikla pašnekovė labai džiaugiasi, nes taip atsirado motyvacija tobulėti. Nuo trečio kurso Greta yra ERASMUS studentų mentorė. Pašnekovė teigia, kad mentoriavimas labiausiai pradžiugino studentavimo laikus, nes atsirado naujų draugų iš Portugalijos, Turkijos, Latvijos. Su jais leisti laiką buvo be galo smagu!

Greta Mišuraitė pasakojo, kad pasirinkti su turizmu susijusias studijas ją įkvėpė keliautojas Rimvydas Širvinskas, geriausiai visiems žinomas kaip Makalius.

„Aš labai domiuosi Makaliaus veikla, nes jis yra mano idealas, galima teigti, kad dėl jo susidomėjau turizmo studijomis. Mano miestelis mažas, todėl greit pasklido kalbos apie jo atvykimą į Kelmę, sužinojau, kad Makalius skaitys paskaitą apie savo sėkmės istoriją. Buvo be galo įdomu klausytis nuo pat pradžių iki pat pabaigos: kaip jis sugalvojo savo kompanijos pavadinimą, kaip dirbo. Susitikimo pabaigoje Makalius pasiteiravo: „Ar turite kokių klausimų?“ Manau, kad jis yra aukščiausio lygio savo srities specialistas. Pusantros valandos trukęs pasakojimas tiesiog užbūrė.“

Paklausta apie studijų kokybę, žodeliu wow Greta apibūdina lektoriaus A.Zaleskio suteiktas žinias: šis dėstytojas apie viską – gido darbą, keliones ir t. t. – pasakodavo iš savo patirties, todėl būdavo be galo įdomios paskaitos. Taip pat labai patiko psichologijos dėstytojo Lauro Preikšo paskaitos. Jis turėjo tokią charizmą, kad prikaustydavo savo iškalba, nesinorėdavo, kad paskaita baigtųsi. Studijoms, Gretos nuomone, reikėtų mažiau teorijos ir dar daugiau praktikos.

Apgynusi bakalauro darbą, Greta ruošiasi į absolvento praktiką pagal ERASMUS programą – ŠVK absolventė vyksta į Austriją. Po praktikos mergina žada ieškotis darbo Lietuvoje. Būsimiesiems trečiakursiams Greta pataria baigiamąjį darbą pradėti rašyti nuo rugsėjo. Aišku, studentams dažnai atrodo, kad laiko yra, bus galima viską suspėti. Deja, taip tik atrodo.

Dvyliktokui, kuris nežino, kur studijuoti, Greta pataria eiti padirbėti, nes dirbdamas žmogus greičiausiai supras, ką ir kur jis norėtų studijuoti. Jokiu būdu nereikėtų stoti bet kur, nes „tėvai liepė ir draugai tam mieste studijuoja“. Ne draugai gyvens už tave visą likusį gyvenimą, o tu pats.

Pati asmeniškai Greta siūlo studijas kolegijose, nes čia gaunama lygiai tiek pat žinių ir daug daugiau patirties nei universitetuose. Be to, kolegijose lengviau patekti į ERASMUS, o tai, pasak Gretos Mišuraitės, yra vienas geriausių dalykų gyvenime!

Apie studijų programą Turizmas ir viešbučiai

Gerėjant gyvenimo kokybei, vis daugiau žmonių laisvalaikį praleidžia keliaudami, todėl su turizmu siejama paslaugų sfera sparčiai plėtojama, didėja kvalifikuotų specialistų poreikis. Turizmo ir viešbučių studijų programa skirta parengti turizmo specialistams, gebantiems vykdyti socialiai atsakingą turizmo apgyvendinimo ir įmonių veiklą, efektyviai bendrauti ir bendradarbiauti, kurti visuomenės poreikius tenkinančius turizmo produktus ir paslaugas. Ši studijų programa tinka mėgstantiems bendrauti, empatiškiems ir kūrybiškiems žmonėms.

Turizmo ir viešbučių studijų programos studentams paskaitas skaito turizmo ir apgyvendinimo įmonėse dirbantys kvalifikuoti specialistai, kviestiniai dėstytojai iš Lietuvos ir užsienio universitetų. Kolegijoje sukurta puiki studijų bazė: įrengti modernūs mokomieji kabinetai, Svetingumo paslaugų centras, kuriame studentai turi galimybę tobulinti praktinius įgūdžius, atlikti realias svečių aptarnavimo užduotis. Įgūdžiai formuojami ir tobulinami trijose praktikose.

Studijas galima tęsti universitetuose pagal socialinių mokslų studijų srities turizmo ir poilsio, verslo ir vadybos, rinkodaros, žmonių išteklių vadybos studijų krypčių programas.

Absolventas galės dirbti turizmo įmonėse, teikiančiose kelionės organizavimo paslaugas, apgyvendinimo ir maitinimo, pramogų ir kitas paslaugas, reikalingas turistų poreikiams tenkinti.

Studijų programos tikslas – parengti turizmo specialistą, kuris, organizuodamas ir vykdydamas socialiai atsakingą turizmo ir apgyvendinimo įmonių veiklą, efektyviai bendraudamas ir bendradarbiaudamas, kurs visuomenės poreikius tenkinančius turizmo produktus bei paslaugas nuolat kintančioje verslo aplinkoje, puoselės bendražmogiškąsias vertybes, bus įgijęs žinių ir gebėjimų, įgalinančių savarankiškai produktyviai veiklai, tolesnėms studijoms bei nenutrūkstamam asmeniniam ir profesiniam tobulėjimui.

Daugiau informacijos apie studijas Šiaulių valstybinėje kolegijoje rasite https://www.svako.lt/lt/stojantiesiems