Renginį pradėjo šio leidinio sudarytoja, KSU Teisės fakulteto prodekanė Jolita Malinauskaitė. Ji sakė: „Svarbiausia, kad kiekvienam Europa yra savo dydžio: ar gyveni didmiestyje ar mažesniame miestelyje, kartais Europa net yra arčiau nei mes manome, Mes esam Europa, jos kultūros, teritorijos ir vieningumo dalis. Tad vieni ją matome iš lėktuvo skrydžio, kiti – čia pat įstatymų bazėje ir kasdieninėje gyvensenoje, kiti ją dar tik atrandame, tik atrakiname jos vartus savyje mums vieniems žinomais raktais. Svarbiausia leisti europietiškam  suvokimui rasti vietos savyje, tada ir save Europoje rasti bus nesunku ar žiūrėsime per teisinę, ar per meninę prizmę. Tai citata iš knygos „MANO EUROPA. MANO TEISĖS“, kurią parašėme visi kartu.“

Knygos bendraautorius, rėmėjus ir leidėją (t.y. KSU Teisės fakultetą) sveikino Lietuvos Respublikos Seimo Teisės ir teisėtvarkos komiteto narys Vitalijus Gailius. Jis pažymėjo, kad jaunimo gilinimasis į savo teises yra labai svarbus kiekvienai valstybei, nes teisė yra bendrakultūrinis reiškinys ir kiekvienas socialus žmogus turi turėti supratimą apie teisę bei jos saugomas vertybes. Taip pat Seimo narys atkreipė dėmesį į tai, kad leidinys pasirodė labai aktualiu metu, kai ruošiamės Europos Parlamento ir Lietuvos Respublikos Prezidento rinkimams.

Vėliau pasisakė Europos Parlamento narės dr. Laimos Liucijos Andrikienės padėjėja Aistė Dainiūtė. Ji sveikino moksleivius ir studentus, kurie kūrė filmukus, rašė straipsnius apie Europos piliečių teises, o KSU Teisės fakultetui linkėjo ryžto, tikslų pasiekimo bei mokslo populiarinimo jaunimo tarpe, nes šiuolaikinis mūsų jaunimas yra ateities Europa.

Sveikinimo žodį taip pat tarė konkursų „MANO EUROPA“ ir „MANO EUROPA. MANO TEISĖS“ generalinio rėmėjo SIMPLE. Express atstovė Irena Inga Larkinienė. Ji pažymėjo, kad jaunimo mobilumas ir kelionės po Europą yra puiki galimybė gilinti žinias apie Europos Sąjungą, todėl jų kompanija džiaugiasi, kad turėjo galimybę prisidėti prie šio proceso.

Džiugu, kad renginių ciklą „MANO EUROPA. MANO TEISĖS“ rėmė ir KSU absolventė Alvyda Jasilionytė. Knygos pristatymo metu ji sakė: „Visi esame Europos Sąjungos piliečiai ir  visi skirtingai suvokiame Europos Sąjungą, vieniems Europa – didelė, kitiems maža. Kalbame apie Europos Sąjungos piliečių teises, tačiau visų pirma turime pareigas.  Kai gyvenimas ir veikla remsis aukštais moralės principais: pagarba, atsakomybe ir sąžiningumu, tai ir mums visiems gyventi bus geriau. 2013 metai buvo paskelbti Europos piliečių metais, bet juk kiekvieni metai – mūsų metai. Juk esame piliečiais kasdieną.  Tai, kaip golfo žaidime, kuriame pats esi  pats savo žaidimo teisėjas ir vertintojas. Žaidimas pagrįstas kiekvieno garbingumu. Linkiu, jog visų pirma būtume garbingi Lietuvos piliečiai, puoselėkime savo šalį, o tada būsime ir atsakingais Europos Sąjungos piliečiais. Atsakomybės suvokimas prasideda kiekvieno mūsų viduje.“

KSU Teisės fakulteto mokslo programos „Teisės veiksmingumas globaliųjų iššūkių aplinkoje“ vadovė doc. dr. Virginija Kondratienė akcentavo, kad didysis mokslas ir prasideda nuo tokių žingsnelių, kaip pranešimas, straipsnis, konferencija, knyga ir pan. Be to, ji pastebėjo ir įvertino KSU Teisės fakulteto studentų mokslinės draugijos „Kriterijus“ pastangas organizuojant mokslinius renginius (pavyzdžiui, nacionalinė jaunimo konferencija „MANO EUROPA. MANO TEISĖS“ buvo transliuojama į visas Europos Sąjungos valstybes-nares) bei publikuojant moksleivių ir studentų darbus.

Lietuvos teisės studijų studentų konkurso „MANO EUROPA. MANO TEISĖS“ I vietos laimėtoja, Vilniaus universiteto Teisės fakulteto studentė Ieva Lapkauskaitė sakė: „Mano nuomone, projekto „Mano Europa. Mano teisės“ reikšmė yra labai didelė. Pirmiausia, svarbu prisiminti, kad 2013 m. buvo Europos piliečių metai. Manau, kad būtent šis projektas suteikė galimybę studentams ir moksleiviams kurti bei realizuoti savo idėjas, susijusias su Europos Sąjungos teise ir tokiu būdu skatino mus tapti aktyviais Europos piliečiais. Antra, šis projektas davė didžiulės naudos kiekvienam dalyviui. Galbūt kažkas pirmą kartą sukūrė filmą ar parašė straipsnį, galbūt pirmą kartą lankėsi Europos Parlamente. Man asmeniškai projektas buvo itin svarbus, nes atlikusi tyrimą apsisprendžiau dėl tolimesnės teisės studijų krypties. Taigi, galiu pasakyti, kad aš labai džiaugiuosi Kazimiero Simonavičiaus universiteto iniciatyva organizuotu renginiu „Mano Europa. Mano teisės“ ir šiuo metu jau išleistu tokio pat pavadinimo leidiniu. Tikiuosi tokių puikų iniciatyvų sulaukti ir ateityje.“

Vėliau renginio dalyviai dar dalijosi įspūdžiais iš kelionių į Europos Parlamentą ir įvairias Europos valstybių sostines.

Džiugias knygos „MANO EUROPA. MANO TEISĖS“ pristatymo akimirkas užfiksavo fotografas Raimondas Urbakavičius.

*********

Už finansinę paramą leidžiant knygą „MANO EUROPA. MANO TEISĖS“ dėkojame Advokatui Edmundui Rusinui (Advokato Edmundo Rusino kontora/ADER), Advokatų profesinei bendrijai „Šulija Partners Law Firm Vilnius“, Viešąjai įstaigai „Teisės ir valdymo institutas“.