Nors dauguma studentų bakalauro darbus dar tik pradeda rašyti, Generolo Jono Žemaičio Lietuvos karo akademijos ketvirtakursiai jau spėjo juos priduoti, apsiginti ir gauti įvertinimus. Norėtume pasidalinti geriausių darbų autorių mintimis apie studijas, tarnybą, ir palinkėjimus tiems, kurie save mato būsimais karininkais.

Pauliaus palinkėjimas tiems, kas svarsto apie studijas Lietuvos karo akademijoje: „Nuoširdžiai kalbant, pirmiausia reikėtų suprasti, kad pasiryžus mokytis čia, reikės labai daug kantrybės, valios, būti nusiteikus dirbti, žinoti, kad tikrai nori būti čia, ir siekti geriausio rezultato. Patarčiau prieš ateinant susipažinti su pačia kariuomene, kaip veikia struktūra, kaip deleguojamos užduotys pavaldiniams, nes čia užduočių vykdymo labai daug nuo pat pirmų dienų.“

„Praeiti 9 mėnesių NPPKT ar pabūti Krašto apsaugos savanorių pajėgose tikrai būtų į naudą. O vėliau atėjus čia nepamiršti motyvacijos siekiant užsibrėžto tikslo.

Studijų metai turi būti skirti susirinkti informaciją, kuri bus naudinga tavo pavaldiniams, kuriems tu vadovausi mūšio lauke.“

Paulius parašė itin aktualų bakalauro darbą apie Lietuvos kariuomenės karių žvalgymą naudojantis atviraisiais šaltiniais. Didžiuojamės tiek jo akademiniais pasiekimais, tiek brandžiomis mintimis ir požiūriu.

Eimanto Genio nuotrauka