Kai kurie iš mūsų šią mokyklą atpažįsta kaip Kauno politechnikumą, technikumą, Kauno technikos aukštesniąją mokyklą arba Kauno technikos kolegiją. Tai pirmoji nepriklausomoje Lietuvoje techninės krypties specialistus rengianti mokykla, įkurta dar 1920 m. Pradėję veiklą su 3 technologijų mokslo studijų srities specialybėmis: statyba, mechanika, elektronika, šiandien tęsiame veiklą realizuodami 7 studijų programas: automobilių techninis eksploatavimas, autotransporto elektronika, elektros energetika, statyba bei kelių inžinerija, elektronikos technika ir medžiagų apdirbimo inžinerija.

Klausiate kodėl tik techniškos specialybės? Atsakysime. Ar nemanote, kad kiekvienas privalome daryti tai, ką geriausiai sugebame? Ilgametė patirtis, siekianti 90 m., mums neleidžia blaškytis. Šią patirtį ypač gerai vertina darbdaviai. Apie tai byloja darbdavių apklausų rezultatai, darbdavių pasiūlymai kolegijos absolventams įsidarbinti įmonėse. Lietuvos ūkio šakoms šiuo metu esame parengę apie 24 tūkst. specialistų.

Nors techniškos pakraipos specialybės nėra itin populiarios jaunimo tarpe, tačiau darbo rinkos apžvalgos pateikia visiškai priešingas tendencijas. Klausiate kodėl būtent Kauno technikos kolegija? Esam atviri kaitai, viena iš nedaugelio aukštojo mokslo institucijų, kuriai suteiktas LST EN ISO 9001:2001 kokybės vadybos standartas, turinti Erasmus Universiteto Išplėstinę Chartiją, užtikrinančią studentų, personalo judumo mainus tarp užsienio aukštųjų mokyklų bei įmonių. Akredituota aukštoji mokykla, kurią pabaigę absolventai įgyja profesinio bakalauro kvalifikacinį laipsnį. Nuolat tobulėjantys ir bendradarbiaudami su darbdaviais siekiame abipusėmis pastangomis suformuoti pagrindines problemas ir kartu spręsti specialistų rengimo klausimus. Dėl šios priežasties mūsų absolventai lengviau adaptuojasi darbo rinkoje.

Taigi, kaip besivadintų - Kauno aukštesnioji technikos mokykla, Kauno politechnikumas ar Kauno technikos kolegija – tai aukšto lygio ir turtingą istoriją turinti inžinerinių studijų mokykla, išugdžiusi gausų būrį vadovų, mokslininkų ir visuomenės veikėjų.

Susidomėjote? Kviečiame ir Jus susipažinti su Kauno technikos kolegija!

www.ktk.lt