Vilniaus kolegijos Sveikatos priežiūros fakulteto absolventė, dietistė Erika Dzimidaitė sako, kad kiekvieno žmogaus savijauta ir sveikata yra labai svarbi – į tai negalima numoti ranka. Todėl būtina šviesti visuomenę ta tema. Mergina sutiko papasakoti, kuria linkme pakrypo jos pačios gyvenimo kelias pasirinkus Dietetikos studijas Vilniaus kolegijoje.

  Erika prisipažino, kad baigdama mokyklą svajojo apie dvi specialybes, kurias norėjo įgyti – mediciną ir maisto technologijas. Iš pirmo žvilgsnio atrodytų, kad tai dvi skirtingos sritys, bet perskaičiusi Vilniaus kolegijos Sveikatos priežiūros fakultete vykdomos Dietetikos studijų programos aprašą mergina suprato, kad tai ir yra būtent ta studijų programa, kuri jungia maitinimąsi ir mediciną, anatominius, fiziologinius asmens ypatumus, patologinius procesus žmogaus organizme.

„Kai 2007 m. įstojau į Vilniaus kolegiją ir Sveikatos priežiūros fakultete pradėjau studijuoti Dietetiką, mano lūkesčiai pasiteisino šimtu procentų. Dėstytojai – kompetentingi profesionalai, draugiški, nuoširdūs, savo darbą mylintys žmonės. Fakultete buvo jauki, į studentą orientuota atmosfera, tad treji studijų metai prabėgo įdomiai, o Kolegija tapo antraisiais namais. Visų svarbiausia, kad studijuodama įgijau žinių ir įgūdžių, kuriuos vėliau sėkmingai taikiau savo darbe ir asmeniniame gyvenime. Šiuo metu dirbdama dietiste rengiu valgiaraščius sveikiesiems visuomenės nariams, mokau tinkamo maitinimosi principų, organizuoju mokymus visuomenei apie gyvensenos veiksnius, kurie turi poveikį sveikatai ir kurių lemiamas vaidmuo tenka maitinimuisi“, – pasakoja Erika.

2015 m. baigusi verslumo edukologijos (specializacija – sveikatos ugdymas) magistrantūros studijas Erika pajuto, kad būdama profesionali specialistė žinias norėtų perteikti jaunesniesiems kolegoms. Mergina buvo pakviesta dėstyti Vilniaus kolegijos Sveikatos priežiūros fakulteto Dietetikos studijų programos studentams.

„Džiaugiuosi savo veikla. Gera, kad su studentais galiu pasidalyti savo praktine patirtimi, mokyti ne tik dietetikos mokslo pagrindų, bet ir skatinti domėtis naujausiais moksliniais tyrimais bei suprasti, kad tinkamai parinkti maisto produktai ir profesionaliai parengtas valgiaraštis – tai gera žmogaus savijauta ir puiki sveikata“, – pokalbį baigia Erika Dzimidaitė.