Mokymo programos tikslas – suteikti gebėjimų ir kompetencijų, būtinų būsimojo viešbučio darbuotojo profesijai.
Viešbučio darbuotojo mokymo programa vykdoma profesinės veiklos srityse: viešbučio patalpų priežiūra; maisto ruošimas viešbučio maitinimo įmonėje; viešbučio restorano lankytojų aptarnavimas.
Mokymo procese būsimasis viešbučio darbuotojas įgis šias pagrindines profesines kompetencijas:
- saugiai dirbti;
- pasirengti darbui;
- valyti viešbučio patalpas;
- prižiūrėti viešbučio kambarius;
- atlikti pirminį maisto produktų ruošimą;
- ruošti pusryčių užkandžius ir patiekalus;
- paruošti patiekti patiekalus;
- dirbti su maitinimo įmonių įrengimais ir prietaisais;
- pasirengti aptarnauti lankytojus;
- patiekti patiekalus ir gėrimus;
- patiekti pusryčius ir kitus užkandžius kambaryje.
Viešbučio darbuotojo mokymo programos skirtos sveikiesiems ir specialiųjų ugdymosi poreikių turintiems asmenims, neturintiems pagrindinio išsilavinimo bei turintiems pagrindinį ar vidurinį išsilavinimą. Mokymosi trukmė - 3 metai. Asmenys, baigę šią mokymo programą, galės dirbti viešbučiuose, svečių namuose, moteliuose, kitose įstaigose, teikiančiose apgyvendinimo paslaugas.