Mokymo programos tikslas – suteikti gebėjimų ir kompetencijų, būtinų būsimojo viešbučio darbuotojo profesijai.

Viešbučio darbuotojo mokymo programa vykdoma profesinės veiklos srityse: viešbučio patalpų priežiūra; maisto ruošimas viešbučio maitinimo įmonėje; viešbučio restorano lankytojų aptarnavimas.

Mokymo procese būsimasis viešbučio darbuotojas įgis šias pagrindines profesines kompetencijas:

  • saugiai dirbti;
  • pasirengti darbui;
  • valyti viešbučio patalpas;
  • prižiūrėti viešbučio kambarius;
  • atlikti pirminį maisto produktų ruošimą;
  • ruošti pusryčių užkandžius ir patiekalus;
  • paruošti patiekti patiekalus;
  • dirbti su maitinimo įmonių įrengimais ir prietaisais;
  • pasirengti aptarnauti lankytojus;
  • patiekti patiekalus ir gėrimus;
  • patiekti pusryčius ir kitus užkandžius kambaryje.

Viešbučio darbuotojo mokymo programos skirtos sveikiesiems ir specialiųjų ugdymosi poreikių turintiems asmenims, neturintiems pagrindinio išsilavinimo bei turintiems pagrindinį ar vidurinį išsilavinimą. Mokymosi trukmė - 3 metai. Asmenys, baigę šią mokymo programą, galės dirbti viešbučiuose, svečių namuose, moteliuose, kitose įstaigose, teikiančiose apgyvendinimo paslaugas.