Mokiniams, pasirinkusiems virėjo profesiją, naudinga dvyliktoje klasėje rinktis mokyklinį technologijų brandos egzaminą. Tai galimybė gilinti žinias įvairiose srityse: daugiau sužinoti apie maisto produktų sudėtį, technologinius įrengimus ir darbą su jais, mitybos ir higienos reikalavimų pritaikymą, o svarbiausia – maisto ruošimo technologijos ypatumus. Nors šie dalykai įtraukti į virėjo mokymo planus, kiekvienam būsimam virėjui naudinga išbandyti praktikoje tai, ką jau išgirdo pamokų metu.

Pasirinkę šį egzaminą mokiniai neturėtų bijoti, kad reikės ruoštis vieniems – į pagalbą visuomet ateina profesijos mokytojos. Jos konsultuoja įvairiomis temomis mokantis gerai atlikti teorines ir praktines užduotis: gaminti pasirinktą patiekalą, estetiškai ir išradingai jį serviruoti bei pristatyti egzamino komisijai. Planuojant egzamino užduotį suteikiama visiška laisvė mokinio kūrybiškumui: galima pasirinkti mėgstamus produktus, derinti juos tarpusavyje ir parinkti prieskonius, numatyti geriausią gamybos technologiją ir labiausiai patinkantį patiekimo būdą. Profesijos mokytoja bus patikima patarėja šiuose ieškojimuose.

Mokiniai, kurie laikė technologijų mokyklinį brandos egzaminą, yra dar tik antrame kurse. Tačiau jau dabar jie žino, ko reikės kitais metais ruošiantis mokyklos baigimui – asmens įgytų kompetencijų vertinimo teorinei ir praktinei dalims atlikti.

2013-2014 m. m. sėkmingai technologijų mokyklinį brandos egzaminą išlaikę antrakursiai

 

         Linkime sėkmės tolesniuose kulinariniuose ieškojimuose!