Mokymosi trukmė – 3 metai (Baigusiems pagrindinę mokyklą (10 kl.) ir siekiantiems įgyti vidurinį išsilavinimą technologinio profilio gimnazijos skyriuje.)
Mokymosi trukmė – 3 metai (Baigusiems 10 klasių pagal individualizuotą (specialiąją) programą ir įgyti tik profesinę kvalifikaciją)

Mokymosi trukmė – 2 metai (Nebaigusiems 10 klasių ir siekiantiems įgyti tik profesinę kvalifikaciją)

Mokymosi trukmė – 1 metai (Baigusiems vidurinę mokyklą (12 kl.)

Baigusieji mokymo programas mokiniai gauna vidurinio išsilavinimo pažymėjimą (brandos atestatą) ir profesinio mokymo kvalifikacijos pažymėjimą. Mokiniai gali išsilaikyti B kategorijos vairuotojo kvalifikaciją.

Virėjas rengiamas darbui šiose pagrindinėse veiklos srityse: darbo vietos parengimas; maisto produktų bei žaliavų parinkimas ir paruošimas; pusgaminių ruošimas; užsakomųjų patiekalų ruošimas, dekoratyvinis daržovių pjaustymas. Įvairių užkandžių ir patiekalų ruošimas pobūviams, priėmimams.

 Virėjas parenka kokybiškus maisto produktus ir žaliavas patiekalų gamybai, naudoja šiuolaikinius įrengimus ir technologijas, saugiai dirba vadovaudamasis darbuotojų saugos ir sveikatos, priešgaisrinės apsaugos bei higienos reikalavimais. Virėjas nustato maisto produktų bei žaliavų kokybę jusliniu būdu, apskaičiuoja maisto produktų reikmes pusgaminių ir patiekalų gamybai, parenka šiluminio paruošimo būdus ruošti karštiesiems ir šaltiesiems patiekalams ir paruošia juos patiekti.

Mūsų mokyklos mokiniai dalyvauja įvairiuose konkursuose rajone, apskrityje ir respublikoje, kur užima prizines vietas. Dalyvauja įvairiose projektinėse veiklose. Šiais mokslo metais 6 mokiniai stažavosi Maltoje visą mėnesį.

Profesinės perspektyvos

Virėjo profesijos poreikį lemia aptarnavimo sferos plėtra. Darbdaviai iš Kretingos, Palangos, Šventosios labai gerai atsiliepia apie mūsų mokinius. Mokiniai įdarbinami kavinėse, restoranuose. Virėjas, mokantis skaniai gaminti ir  numatyti rinkos poreikius bei turintis organizacinių sugebėjimų, gali įkurti savo verslą.