Priimami mokiniai baigę 12 klasių arba išklausę vidurinio ugdymo programą.  Mokymo trukmė 1 metai.

Konditeris atlieka pirminį kulinarinį produktų apdorojimą, ruošia žaliavas, maišo tešlą duonai ir konditerijos gaminiams (nerupią, mielinę, sluoksniuotą, plikytą, biskvitinę, trapią, meduolinę, baltyminę, riešutinę tešlą), formuoja iš tešlos pusgaminius, juos kepa ir dekoruoja. Kepa duoną ir konditerijos gaminius. Konditeris gamina kremus, sirupus, glajus ir įdarus. Degustuodamas, nustato gaminamų patiekalų kokybę, pašalina trūkumus. Naudojasi įvairiomis receptūromis, apskaičiuoja patiekalui pagaminti reikalingą produktų kiekį, nustato gaminių ir pusgaminių laikymo sąlygas ir terminus. Specialistas moka naudotis įmonės šaldymo ir kepimo įrengimais, maišymo įrengimais, svarstyklėmis, įvairia maisto ruošimo technologine įranga, patiekalų kokybės nustatymo prietaisais, virtuvės reikmenimis ir kasos aparatais. Konditeris dirba viešojo maitinimo įstaigose, duonos ir jos gaminių kepimo bei konditerijos įmonėse.

PROFESINĖS PERSPEKTYVOS

Baigęs profesinę mokyklą, specialistas gali dirbti konditeriu, duonos- pyrago kepėju  konditerijos gaminių įmonėse, akcinėse bendrovėse. Iniciatyvus specialistas gali steigti verslo įmonę ar dirbti individualiai. Profesinė kvalifikacija keliama darbo vietoje ir seminaruose.