31 plakatas

Parodoje studentai kvietė susipažinti su vis labiau Lietuvoje populiarėjančiu reiškiniu – zinais, mažo tiražo savileidybos menu. 

ZINU paroda 01

ZINU paroda 02

Zinai buvo kuriami rudens semestro leidinių dizaino paskaitų metu. Būsimieji grafikos dizaineriai tyrė įvairias jiems aktualias temas – nuo sapnų pasaulio, tatuiruočių kulto, “do it easy” reiškinio iki vyriškosios mačo kultūros atspindžių šiuolaikiniame mene.

ZINU paroda 03

Vieną iš zinų, „Mačo pikču“ galite pavartyti ir įsigyti - šis projektas buvo įgyvendintas nuo idėjos iki leidybos ir platinimo. Zino autorius, kuratorius ir leidėjas – Benjaminas Alimas:

MACO pikcu

MACO pikcuMACO pikcuMACO pikcu„Mačo pikču - pirmasis to paties pavadinimo nepriklausomos leidyklos zinas. Neatsitiktinai „mačo pikču“ įvadiniame numeryje 13 menininkų, iš šešių pasaulio šalių, atsiliepę į atvirą kvietimą zinui, narsto mačoizmo temą. Gimęs kaip pokštas „mačo pikču“ tęsia veiklą įgyvendindamas bendraautorinius projektus nepriklausomos leidybos srityje.

Bendraautoriai: Ana Paula Anderson, Bia, Chris Baird, Éndrjü, Ieva G., Jan Herdlicka, Kritika / Monika Janulevičiūtė, Mantas Tatantas, Mariyja Ustymenko, Paul Paper, TyphoonHarmonyLove ir Artūras Tereškinas.

Dizainas: Benjaminas Alimas

Leidėjas: mačo pikču

Metai: 2013

Puslapių skaičius: 40

Formatas: 21 x 14

Tiražas: 50

Viršeliai: minkšti

Kalba: anglų, lietuvių”

http://artbooks.lt/maco-pikcu-zinas

 

“Idėja šovė stebint aplinkinius, žmones gatvėse. Na, o savileidybos kultūra susidomėjau dar mokykloje ir nuo tada norėjau susipažinti su leidybiniu procesu iš arčiau, turėjau idėjų išleisti ziną, tačiau tik įstojęs į grafinių komunikacijų dizainą supratau, kad tai nėra taip lengva kaip atrodė todėl reikėjo stipraus postūmio - užduoties semestro projektui, leidinių dizaino paskaitai. Taip pamažu gimė “Mačo pikču”. Džiaugiuosi, kad dažnai visiškai nepažįstami žmonės padėjo skleisti žinią internete ir gatvėje, piešė, rašė, fotografavo, peržiūrinėjo senus negatyvus, priėmė į savo lentynas ir keisčiausia pirko kažkokį neaiškų reikalą su neteisingai užrašytu vietovardžiu. Keista buvo, kad sulaukiau daug laiškų iš norinčių prisidėti iš labai įvairių ir tolimų šalių. Pavyzdžiui dvi merginos iš Brazilijos netgi pakvietė dalyvauti jų rengiamoje zinų mugėje San Paule. Labai smagu suvokti, kad vienas žmogus su idėja, internetu ir printeriu ištiesų gali labai daug!“

Benjaminas Alimas

http://cargocollective.com/machopicchu

 

Grafinių komunikacijų dizainas

http://www.dizainokolegija.lt/