Nuo kitų metų grupei Kauno kolegijos studentų ir dėstytojų atsivers galimybė tobulintis ir žinias perduoti Kinijoje – kovo 5 dieną kolegija pasirašė bendradarbiavimo sutartį su Kinijos Hainanio programinės įrangos technologijų kolegija (Hainan College of Software Technology), kurioje abi aukštosios mokyklos susitarė dėl dvišalių vizitų ir trumpalaikių mainų vykdymo.

Nuo 2000 metų veikianti Kauno aukštoji mokykla yra užmezgusi bendradarbiavimo ryšius su daugiau kaip 150 aukštųjų užsienio mokyklų, tačiau daugelis jų – iš įvairių Europos šalių. Kauno kolegija pirmoji iš trylikos Lietuvos valstybinių kolegijų užmezgė partnerystės ryšius su aukštąja mokykla iš Kinijos.

Pasak kolegijos vadovų, su tolimąja Kinija kultūriniai organizacijos ryšiai užmezgami pirmą kartą. „Džiugu, kad kolegijos partnerystės geografija išsiplėtė net iki Azijos,“ – pastebėjo Kauno kolegijos direktorius dr. Mindaugas Misiūnas, pozityviai vertinantis kolegijos bendradarbiavimo plėtrą. Pasak Kauno kolegijos vadovo, institucijai itin naudinga gali pasirodyti inovacijų taikymo ir turizmo plėtojimo patirtys.

Lietuvoje viešintis ir sutartį parašu patvirtinęs Hainanio programinės įrangos technologijų kolegijos viceprezidentas Gui Zhanji bendradarbiavimo potencialą taip pat įžvelgia turizmo srityje, kadangi abi aukštosios mokyklos realizuoja studijų programas, susijusias su turizmo verslu.

Kaip pastebi Kauno kolegijos tarptautinius ryšius kuruojantys darbuotojai, nors  Kauno kolegiją ir Hainanio programinės įrangos technologijų kolegiją skiria maždaug 7000 tūkstančiai kilometrų, tačiau abi aukštosios mokyklos turi panašumų: čia studijuoja panašus skaičius studentų, realizuojamos panašios ir įvairias sritis apimančios studijų programos, kolegijas sudaro panašus padalinių skaičius. Hainanio technologijų kolegija įsikūrusi Čionghai mieste, rytinėje Hainanio provincijos dalyje.